Äventyret börjar...

På Torsdag morgonen vaknade jag av att regnet fortfarande strilande ner,rått och kallt...jag hade fått ett sms från transportör "cowboyen" att resan över till Barcelona hade gått utmärkt och att hästarna mådde bra,vilket kändes skönt att få veta.Den Engelska damen som var spekulant på vindskyddet hade ochså lämnat meddelande om att hon ville köpa det,vilket jag blev mycket tacksam över,jag hade haft det utlagt på flera försäljningssighter och även lagt ut det på flera "agenter" som då tar provision om dom lyckas sälja det,men ingen seriös köpare hade visat intresse på den tiden det varit till salu.köpesumman var förstås inte i närheten till vad jag hade betalat,men något är ju bättre än inget...poolen som jag hade köpt och installerat till huset,köpte hyresvärden så det kändes bra att ha fått tillbaka lite utlägg.Så en timme innan jag åkte kom kvinnan och vi gjorde upp affären,det kallar jag flyt när det ordnar sig i elfte timmen !

Jag packade det sista,gjorde matsäck och provianterade upp för mig och hundarna så att vi skulle klara oss tills vi skulle vara hemma i Sverige på Lördag eftermiddagen,jag hade förberett mig på att köra nonstop från Barcelona till Kiel för att ta båten till Göteborg och då är det bra att ha mat och dryck i bilen så man slipper stanna i onödan.

Jag hade hittat någon ruttbeskrivning från Barcelona till Kiel ,186 mil som skulle ta 16.5 timmar att köra,då beräknat utan släp,så jag la till 6 timmar i beräkningen.....ingen bra kombination för en tidsoptimist med ickemattematiskt sinne..... jag hade även skrivit ut denna rutt så jag hade alla olika vägnummer väl dokumenterat.

Till slut var det klart för avgång,jag gick ett xtra varv och kollade så att inget var glömt,sa hej då till huset och tackade för mig,la nyckeln på överenskommen plats,öppnade och stängde grinden för sista gången....

Då var jag på väg till hamnen i Palma,jag hade frågat en del vänner om dom visste var från hamnen båten gick,det finns 2 färjor,och alla trodde den gick från den kajen som låg så att man från mitt håll fick köra genom Palma,ok så jag litade på "publiken"...

Väl ute på motorvägen så ser jag i backspegeln att 2 ljus på transporten inte lyser...men det finns ingen tid till att fixa det nu,så jag tänker att det får jag fixa på någon mack i Barcelona...jag hade bestämt möte med Victoria i hamnen och förvånansvärt var jag i tid 11.30,båten gick 12:00.

Väl där hittar jag ingen färja till Barcelona ,får lite panik och kör mot enkelriktat och möter 2 motorcykelpoliser,som ser lite stränga ut...jag ber om ursäkt och leeer... under tiden har Victoria kommit och hon kör före mig och försöker hitta rätt båt,till slut frågar vi någon som jobbar i hamnen och han säger att den båten som jag ska med inte går från den här hamnen, utan från hamnen som ligger på andra sidan Palma!! Gode gud, nu blev det bråttom,Victoria typ escorterade mig ,banade väg bland alla bilar och trafikljus,väl på rätt kaj,säger vi snabbt hej då och jag dundrar vidare mot båten,som jag inte nu heller hittar...kör åt helt fel,får backa tillbaka,ser någon slags personal som vinkar till mig,när jag kommer dit,säger en kvinna att jag måste till terminalen och hämta biljetterna! Jag säger att enligt bokningen på nätet,så behöver jag bara visa bokningsnummret,men NEJ, jag måste ha biljetter...så in i racerfart till terminalen,får biljetterna,in i bilen igen,dom visar med handen var jag ska köra...ser fortfarande ingen båt,så till slut kör den kvinnliga personalen före i sin bil så jag äntligen kommer rätt. Då är klockan 8 min i 12:00 ,och det är bara min bil och transport som inte kört på,så jag känner mig helt desperat och ropar att jag MÅSTE med den här båten ! så 3 min i 12:00 är jag äntligen parkerad på båten!!

Min bil har ju tonade rutor och var så fullpackad så hundarna syndes inte,vilket jag var mycket tacksam över för då kunde dom vara kvar i bilen,vilket inte är tillåtet,det finns ett speciellt hunddäck med burar som ligger utomhus på båten,vilket blir svinkallt och kan bara tänka mig vilket stress och panik det skulle innebära för dem om dom hade blivit tvugna att vara där under så många timmar. Så jag drog ner rutorna så diskret jag kunde och hoppades att ingen personal på båten skulle upptäcka dem,själv fanns det inte en chans att jag denna gång kunde "gömma" mig i bilen som vi gjorde på hitresan,dels var det inte så många bilar med,personal "överallt" och det var omöjligt att fälla sätet eftersom det var fullt med grejjor bakom ryggstöden.

Jag intog en av "salongerna",fördelen med att resa i Februari var ju att man kunde spendera och förvandla en hel rad med fåtöljer,så det blev en soffa !! Jag intog min lunch,hemlagad pasta som blivit över efter Victorias och min avskedsmiddag föregående kväll,sms:ade,kollade Facebook m.m så länge det fanns teckning för internet.Sedan började det att gunga ordentligt, att ta sig till toaletten krävdes rejäl koncentration att hålla sig "på mattan",jag brukar inte vara sjösjuk,men kände att det var rejält gränsfall,kom då på att någon nyligen berättat för mig att horisontellt läge är det bästa vid sjösjuka,så jag kurade i hop mig på min "soffa" och lät mig vaggas av vågorna och lyckades tillochmed slumra till lite då och då.

19.30 var det äntligen dax att gå ned till bilen vilken hade blivit översköljd av smutsigt vatten,såg knappt ut genom fönstren,hundarna hade skött sig perfekt och när jag körde ut från färjan och tog land i Barcelona stad hade det hunnit att bli mörkt,jag letade efter någon skylt som evu skulle visa vägen till Frankrike AP 7...stog ingenting om några vägar överhuvudtaget,så det var ju bara att följa strömmen av trafiken i en bil som jag knappt såg ut i och hoppas på att några vägskyltar skulle dyka upp...

Men det dök upp något helt annat...

 

Tack för att ni läser/Marie <3

20 Mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)