Genom ett regnigt Europa.....

Efter en något mindre god natts sömn,så upprepades morgon "rutinerna", antagligen mina första och sista "powerwalkar" på Barcelonas gator till närmsta park för att trängas med stadens andra kissnödiga hundar. Tillbaka på hotellet hämtades frukosten till rummet,och vips så var klockan 11:00 och det var dags att samla i hop alla väskor,packningar och 2 hundar och bege sig ner till receptionen,där faktiskt Taxi chauförren punktligt väntade.

Taxi chauffören visste dock inte om mina hundar,men som tur var hade han en Combi så det passade ju bra! När vi lastat in och sitter i bilen och ska åka,kommer portieren springande och det uppstår diskussion  över telefonräkningen,som jag blivit ombedd att ringa div telefonsamtal till sos/försäkringsbolaget,får "övertyga" receptionisten att dom kommer att få betalt av samma som betalar hotellet, och att jag fortfarande inte har några pengar!! Till slut ger han ger sig motvilligt....  Taxi chauförren som nu skulle skjutsa mig att hämta bilen och transporten ,hittade tyvärr inte till Toyota verkstaden utan snurrade runt i stan pratandes Spanska för sig själv i ca 30 min innan vi var framme.

Väl på plats är det helt ok med bilen, undrar då var min trailer är,får då reda på att den står hos Bärgningsbolaget, taxichauffören får vägbeskrivning av Toyota killen och kör före mig,efter ca 5 min stannar han plötsligt på en liten parkering mitt i stan, jag undrar naturligtvis varför? Står där ca 20 min,inget händer,stannar en kvinna som kan lite engelska får förklarat att bärgningsbolaget ska komma dit med transporten. Verkar konstigt,men orkar inte bry mig mer om det, ytterligare 20min går och jag börjar bli rejält irriterad,orolig över att bärgningsgaraget kanske stänger tidigt då det är lördag och att min tid sinkas mer och mer då jag ska med båten och har 186 mil att köra.
Efter många om och men ringer till slut någon Engelsktalande man och förklarar att Taxichaufören inte har fått en körning till bärgningsgaraget specificerad på sin beställning och får inte köra dit för sin chef!
DÅ blir jag TOKIG!! Skriker att för i helvete,jag vet att dom betalar  och att beställaren inte visste att transporten stod på ett annat ställe, och att jag ska med en båt och jag ska ha min kärra NU!!!
Nej då han får inte köra en meter till innan dom fått det bekräftat!! ringer åter sos,blir kopplad hit o dit,kommer till slut till Erik,som fattar allvaret och meddelar Taxibolaget rekordsnabbt! så inom 5 min är vi då på väg till bärgningsgaraget.
Väl där efter några felkörningar,så vill dom att jag ska bevisa att det är min hästtransport ?? förklarar åter att jag blivit bestulen på ALLT, visar då mitt Spanska Nie nr och polisrapporten,som då accepteras och dom tar då kopior på allt.
 
Äntligen startklar för att starta resan till Kiel,taxichauffören ska "eskortera" mig ut ur denna läbbiga stad ,så att jag hamnar på rätt huvudväg till Frankrike,och det fungerar utmärkt!! klockan är då dock 14.30, alltså 1,5 timmar försenad pga detta strul!
 
Det är nästan storm så bilen går typ i 80km ,vid 20-tiden börjar det att regna av och till,spöregn varierande med duggregn,vid 01-tiden på natten har det skett en olycka och vägen är avstängd drygt 1 timme,framme i Lyon letar jag upp Ibris hotellet,men den låsta parkeringen är full,så då är det inte ens någon idé och gå in och fråga om jag har något rum reserverat eftersom jag inte kan parkera på gatan med bilen och transporten fullastad.
 
Fortsätter då att köra,och stannar hela tiden och tankar när drygt halva tanken är uppkörd pga på vissa sträckor är det mer än 10 mil mellan mackarna,och på vissa sträckor dyker dom upp typ var 4de mil, vågar dock inte chansa eftersom jag inte har någon mobil och vill inte riskera att bli utan bensin...
Passar då ochså på att rasta hundarna och ge dom vatten m.m. vid varje tankning,hemskt väder att vistas i ,tror dock det var bra att få röra på sig typ var 3:dje timme.
 
Vid 05-tiden har jag nu hamnat på Tysk mark och jag är grymt trött och börjar få sömnreflexer, hittar en stor upplyst mack där andra bilar också står och "sover", sover 1,5 timmar, går in o köper kaffe&Croissant och fortsätter färden nu i snöstorm och bilen varnar för isbildning, på en av sträckorna är motorvägen avstängd,och det blir en bergsväg på ca 20 min omväg.
 
Sedan övergår snöovädret till spöregnoch jag börjar känna riktig panik av tidspressen, samtidigt känner jag av min ömma hårbotten som nu spridit smärtan ner över halva pannan och stundtals värker det i ett öga. Stundtals är det körning på mindre vägar,och jag använder mig av min vägbeskrivning och GPS:en ,trycker in varje ny stad för sig,alltså inte hela resmålet på en gång, eftersom jag vet att ibland kan denna lilla uppfinning leda en ut på helt andra vägar,det kändes dock i bland rätt tryggt att ha "damens" röst att snacka med....
 Väl på dom stora autobansvägarnapressar jag bilen med den tunga lasten så mycket det bara går,börjar dock inse att jag inte kommer hinna till båten....anländer till Kiel 19.15, 30 min efter att båten gått. Vilket kändes ännu värre att veta att om taxichauffören hade varit lite smidigare så hade jag hunnit eftersom han sinkade min restid med 1,5 timmar!!
Nu var det återigen att be sin hjärna om logiskt tänkande och byta ut frustrationen och panikkänslorna,jag hade kört i nästan 30 tim med kniven på strupen och ville verkligen bara hem...tänkte först ändå åka ner till hamnen och fråga efter om det gick något annat fartyg/färja som hade plats för oss, men det var mörkt och regnigt och terminalen var stängd.
Ok,ingen mobil,inga pengar...jag bestämde mig för att söka upp en mack, vilket jag ochså fann ganska så snabbt i Kiels centrum,jag gick inoch förklarade min situation och bad att få låna telefonen och ringa till Sos igen...
Jag frågade tjejen på macken om det fanns något hotel i närheten som tog emot hundar och hade en inhängnad parkering,Kiel är ingen stor stad och tjejen visste att Best Western hotel uppfyllde mina krav,så jag ringde Sos fick prata med någon tjej som jag förklarade allt för,gav henne även adress och telefonnr till hotellet och bad henne att ringa och boka ett rum,vilket hon sa att hon skulle göra och sedan ringa tillbaka till Macken inom 10 min.
När 25 min hade gått utan att någon hört av sig ringde jag upp igen, fick då prata med en Daniel Karlsson som hade en mycket myndig,hurtig röst...jag talade om mitt ärende och undrar varför inte hans kollega ringt tillbaka,han säger då att det är han nu som tagit över ärende.,..Ok vad bra,då vet du vad det handlar om då sa jag , nej det vet jag inte svarar han...ok, HUR kan du då ta över någonting som du inte vet något om?undrar då jag
Helt plötsligt vet han då om att jag behöver ett hotel osv. jag undrar då varför han inte bokat hotellet som jag hade bett dom om ?
Nej men då skulle HAN börja kolla upp hotel....frågar då av vilket anledning då detta redan är gjort? Och att det finns bara det hotellet som uppfyller det jag behöver!!
Ja,det kunde han förstås inte svara på,utan började istället att babbla om att det här kommer att ta ca 1 timme...
Då sa jag lugnt men med en mycket allvarligt stämma, att det gör det inte alls,för nu är det så att jag har kört bil i 30 timmar i sträck,i princip inte ätit något,och just nu så gungar golvet under mig, så nu käre Daniel Karlsson ,ska du bara ringa numret du redan fått och boka rummet åt mig och jag åker dit nu,en resa på ca 5 min!!!!
Helt plötsligt hade 25 öringen ramlat ner,och han svarade att så skulle ske!
Best Western hotel ligger väldigt centralt i kiel och med ett stort grönområde precis bakom hotellet,så innan jag checkade in  släppte jag lös hundarna en stund på fältet så dom fick röra på sig ordentligt!
Transporten backade jag emot hotellets väg,som hade bommar som inhängnade hotellets bakgård,kändes ganska tryggt att ingen skulle kunna länsa transporten,medan jag sov mina väl behövda timmar.
Kände mig som en riktig Baglady,när jag släpade in mina kassar, väskor och 2 hundar i hotelfoajen,där en mycket välsminkad ,strikt Tysk dam tog emot oss med ett stelt leende.
Rummet var inte som i Barcelona,utan en stor säng med härliga tjocka täcken och mjuka kuddar,det första som hägrade var dock duschen..och det är sant,tror aldrig det varit så skönt någonsin att duscha...trots att hårbotten knappt gick att röra vid när jag tvättade håret.
Sedan ringde Daniel karlsson,med en SÅ mycket trevligare röst och frågade om allt var ok,om rummet var bra osv....:)
Dessvärre upptäcktes när han skulle boka en ny färjebiljett till mig att Stenaline ändrat sina rutter,från att ha gått Månd,Onsd,Fred, gällde nu Tisd,Torsd,Lörd.....så sorgligt att få ringa hem och säga att även denna färjan blev missad och att jag inte kommer hem förrän på Onsdag kväll.....
Sen kommer jag bara i håg att jag kröp ner i sängen,la huvudet på kudden,tackade mina skyddsänglar för att denna resan i alla fall var klar.....
Tack för att ni läser/Marie <3 
11 Apr 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)