Väntans tider i Barcelona...

Kände mig konstigt nog ganska så pigg när jag vaknade vid 9-tiden, förutom att hårbotten var så öm så det knappt gick att borsta håret....,hundarna som är vana vid att alltid bara få en dörr öppnad och springa ut själva,var ganska så ivriga på att få lämna hotelrummet för en promenad.

Barcelona i morgonljuset var dock en trevligare upplevelse än nattetid. husen,butikerna och miljön,påminde mig mycket om Frankrike ,vi befann ju oss fortfarande mitt i City,och hundarna och jag satte nog nytt rekord med att ta oss till den lilla parken,vi fick typ trottoaren för oss själva med en galen,dragande Petter i täten... Efter att hundarna blivit rastade och fått sin mat,så hämtade jag upp min frukost till rummet,eftersom jag inte ville lämna hundarna ensamma mer än nödvändigt.

Sedan ringde någon från Sos i Danmark(,fanns ju telefon på rummet) det är något slags samarbete,mellan Sverige,Danmark och mitt försäkringsbolag,hon talade om att bilen skulle vara klar i morgon ,och att pengar skulle ordnas till mig under dagen,jag talar då om att Mariella hade sagt att en Taxi skulle beställas och köra mig till Svenska konsulatet för ett provisoriskt pass,men Sos kvinnan säger att det inte kommer att behövas,och att jag kommer att få hämta ut pengar på Western Union under dagen.Det lät ju riktigt bra,så jag kopplade upp mig på min dator som jag som tur var hade tagit med mig,så skönt det kändes att helt plötsligt igen få kontakt med mina nära och kära,och fick hjälp med att spärra alla kort,mobiler,anmäla stulet körkort,pass m.m Jag hann även med några mer hundpromenader i lugnet före stormen...

Nu startar plötsligt den stora förrvirringen:Helt plötsligt var allt som var ordnat,defintivt rena rama kaosen,en Sos man från Danmark,ringer och säger att pengar skulle vara på väg till Western union,så frågar han om jag har någon legitamation...??Förklarar igen att jag har absolut INGENTING,och att jag frågade i morse om jag behövde skaffa ett provisoriskt pass!!


 Eftersom Svenska konsulatet stänger 14.30,  och klockan nu var 15.30, så var ju det ganska så kört och dagen efter var det Lördag och då var konsulatet stängt!!Sedan får jag besked från sos,att Länsförsäkringar  endast godkänner att betala ut 5000kr,vilket inte räcker till bensin och vägtullar, Sos säger att dom inte kan påverka det beslutet....jag ber då att få nummer och namn på ansvarig på Länsförsäkringar, ringer då upp chefen  och frågar vad han tycker att jag ska göra när jag får bensinstopp ,utan mobil eller pengar,ska jag då stoppa en bil och be dem ringa sos igen....?? .han ändrar sig dock snabbt och godkänner nu 800 eu....Ganska så otroligt att behöva "strida" för 2000kr,då försäkringen jag hade innehöll allt från att om jag skulle bli allvarligt sjuk/skadad att bli transporterad till annat land/stad om specialistvård skulle krävas,till att om jag skulle avlida så ingick flygtransport hem.
Meddelar sos att det nu är beviljat,under tiden har dom lyckats ordna någon slags nödlösning att något bolag dom samarbetar med,ska komma till mitt hotel och lämna pengar,MEN då har dom bara lyckats få tag på 530eu!!,

Tror tusan inte att det är sant!! Dom frågar då om jag kan åka en "liten" omväg via Schweiz på vägen till Kiel,och hämta resterande pengar på ett annat ställe..., Under tiden har en väninna till mig som bor på Mallorca,fina Anette Leveau,som jag berättat problemet för, lyckats fått tag på sin Svåger som bor i Barcelona, och han kommer som en manlig ängel till hotellet och ger mig 270eu, vilka han sedan får hämta ut på Westernunion. Tack och lov för så fina,snälla människor!

Sedan kommer nästa ekonomiska utmaning,får nu också veta att det är stora problem med att kunna betala verkstaden som ska byta däck på bilen,eftersom dom inte godtar faktura eller betalning via kort.Och dom kommer inte att börja arbeta med bilen, om dom inte vet att dom får betalt!! Sos Danskarna börjar svamla om att det här nu kanske inte kan ordnas förrän på Måndag!! Jag ifrågasätter skarpt om det är möjligt år 2015,att på en Sos inrättning inte ska kunna utföra något så enkelt som likvids frågor? och om det är meningen att jag som "offer","klient" även ska få lösa det??
Får  sedan ett samtal från Michelle och Marielle som löst problemet genom att be bärgningsfirman betala verkstaden ,och dom i sin tur sätter upp det på sin faktura! Tack o lov ! Återigen 2 personal på rätt arbetsplats. Tjejerna har också beställt en Taxi som har plats för hundar,som kommer att hämta mig näst kommande dag kl 11:00,för att skjutsa mig till Verkstaden för att hämta bilen och transporten,dom beviljade ochså min önskan om att få bli "eskorterad" ut ur Barcelona till vägen AP7 mot Frankrike.

Får även lovat att det ska bokas något hotel i Frankrike,som jag kan sova några timmar på under Lördagsnatten ,som jag skulle ringa senare och komma överens med den danska personalen om var i Frankrike dom skulle boka,,när jag ringer blir jag ifrågasatt av det mesta utav Lone,hon har aldrig tidigare varit med om att boka ett hotel som tar emot hundar och har en inhägnad parkering ,frågar henne till slut, om hon vet vilken arbetsplats hon jobbar på, och vilka klienter hon har med att göra, och om hon kan ha en aning om hur det kan kännas att befinna sig i en nödsituation??  Det slutar med att jag hittar ett Ibris hotel i Lyon som tar emot hundar samt har en inhängnad parkering, det tog mig 3 min att hitta, vilket hon upplevde som en omöjlig uppgift att fylla. När jag meddelar henne om detta hotel,har hon dock ändrat sin aviga attityd,till en mycket mer tillmötesgående...
Ingen lyckas dock boka något rum,och eftersom jag inte hade någon mobil så kunde dom alltså inte underätta mig om det under Lördagen.
När dessa samtal var avklarade var klockan 23:00,och det var dags för en sista kvällspromenad för hundarna,återigen hade Barcelona ändrat skepnad,och jag tyckte jag såg skumma personer överallt,tillbaka på hotellet,så frågar jag  dom 2 portiererna om något speciellt hänt på mitt rum? dom ser lite frågande ut och svarar Nej...frågar då om dom vet att det finns "spöken" på hotellet? Ha,ha,ha  vilka miner,dom bara gapar båda två , frågar om jag vill byta rum.men jag säger att det är helt lugnt,och att jag kommer att säga till "henne" eller "dem" att jag behöver min sömn och vill vara i fred,vilket jag också gjorde,oftast respekterar "dom" från andra sidan om man ber dem vänligt men bestämt.
Som sagt sagt blev natten lugn utan "besök", den som spökade denna natt var stackars Benny,som måste ha fått i sig något olämpligt,för han kräktes 5 ggr mellan klockan 04.00 till kl 05:00..vilken tur att det inte var heltäckande matta på
hotellet....
 
Tack för att du läser/Marie <3
27 Mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)