Tjuvar,Poliser och Spöken...

Enligt min vägbeskrivning som jag skrivit ut så skulle jag typ: Köra söderut,ta vänster vid den o den gatan,höger vid den och den gatan osv.,eftersom inga skyltar var belysta så var det i princip omöjligt att innifrån en bil med alla rutorna nedstänkta med smutsigt vatten och i en mycket trafikerad stad försöka att leta sig fram via den metoden.Nu i efterhand förstår jag inte riktigt varför jag använde mig av GPS:en,kanske för att jag en hel del gånger kommit helt fel på Mallorca när jag letat efter adresser...

I vilket fall så så följde jag strömmen av bilar och efter 10 min befann jag mig på en 3 filad väg mitt i City, stog i mitten filen och väntade på grönt ljus,då en man på motorcykel plötsligt dyker upp jämsides på min högra sida och pekar bakåt åt min bil ,jag kollar i backspegeln och ser då att dom 2 ljusen på hästtransporten inte lyser,tror förstås att det är det han menar,förbannar mig själv att jag inte lydde Victorias råd med att fixa dem INNAN resan...

Han gestikulerar till mig att följa efter honom,i nästa korsning svänger han höger och vinkar med sin arm att jag ska köra efter,jag ser då en mack som ligger precis i korsningen,så jag svänger naturligtvis in på den,parkerar mitt på stationen med ca 20 meter till själva stationshuset.Eftersom jag ska kolla lamporna och om det är något glapp vid kontakten så måste jag ju ha tändningen på,jag lägger min handväska på golvet framför min förarstol,bilen är som sagt fullproppad av saker,passagerarsätet var upptaget med 3 stora klädpåsar som satt fast med bältet,jag lämnade aldrig bilen,stog bara bak vid kontakten och grejade.Jag lägger märke till att en man passerar på passargerarsidan av bilen,jag tänker inte något speciellt på det,eftersom det är mycket folk i rörelse,dels på macken och även på gatorna.

Jag går in i bilen igen och hämtar en spray som kan hjälpa mot dålig kontakt som Victoria hade köpt till mig.. men ljusen lyser med sin frånvaro,jag går då in i bilen igen för att ta ur nycklarna och för att fråga om hjälp på macken. Då upptäcker jag att passagerar dörren inte är riktigt stängd...jag går då runt bilen och ser att en handduk ramlat ut på marken...och just då tänkte jag : Helvete!! Väskan!!  Springer runt till förardörren och mycket riktigt, det finns ingen väska kvar framför stolen på golvet !! 

Jag förstår direkt att det var mannen som gått förbi som sedan måste ha krypit tillbaka när jag sprayade oljan i kontakten,och ålat sig över klädpåsarna fram till väskan på golvet !

Jag bara skrek till människorna som fanns i närheten,att jag blivit rånad/bestulen och om någon hade sett mannen,eller vart han tog vägen??? INGEN hade sett någonting ! Strax efteråt upptäcker jag att höger bildäck är totalt sönderskuret ! Nu känner jag hur paniken och desperationen kommer vällande,precis då kommer mannen på motorcykeln åkandes,jag tror då i min oskuld att han kanske kan hjälpa mig att hitta tjuven...men när han fattar att operationen redan är utförd,drar han i väg i racerfart !

Precis ALLT är borta,Svenska och Spanska mobilen,plånboken,pengar,alla bankkort,pass, båtbiljett, alla personliga tillhörigheter... har aldrig känt mig så utlämnad någonsin !!Springer in på macken,men där har dom ingen telefon.möter en Spanjor som kan Engelska och är mycket vänlig och hjälpsam,han ringer först polisen och sedan får jag låna mobilen och ringa Eurocar Sos vägassistans, en superbra försäkring som jag haft många år men hitintills aldrig behövt använda mig av,jag var tämligen hysterisk när jag förklarade min situation och att jag måste vara i Kiel nästkommande kväll för att hinna med båten,en liten resa på 186 mil,och att däcket måste bytas omedelbart osv.

När jag äntligen slutade prata och tjejen i andra sidan luren fick möjlighet att börja förklara vad som nu skulle hända,gjorde att jag började känna mig lite lugnare,jag hade tur att just Mariella var tjänstgörande den kvällen,för det skulle senare visa sig att hon och hennes kollega Michelle verkligen var rätt personer på rätt arbetsplats,vilket man inte kunde säga att många av dom andra anställda på Sos var....vilket jag också påpekade för alla inblandade lite senare. Under tiden vi pratade så hade polisen hunnit att komma,och vi bestämde att jag skulle ringa upp Sos igen när jag kommit till polisstationen,eftersom jag inte hade någon tillgång till någon mobil,kändes lite läskigt att avsluta samtalet,lite som om jag inte skulle få tag på dem igen.

Poliserna som kom var lugna och trevliga,och jag blir lite full i skratt att jag la märke till att den ena såg riktigt bra ut....:) tur i oturen var att polisstationen låg bara några minuter därifrån,så jag fick köra försiktigt på fälgen. Jag fick parkera utanför på gatan och jag kommer i håg att den snygga fick övertyga mig om att jag lugnt kunde lämna bilen och transporten utan att riskera att transporten plundrades,och när jag såg mig omkring så hade dom alltid en polis som "vaktade" utanför polishuset.

Mina stackars hundar var verkligen behov av rastning,mat och vatten,så jag försökte få dem att kissa mitt i Barcelona city,dom såg helt förvirrade ut,så några behov blev inte gjorda,likaså ville dom inte ha något vatten, kände sig nog mest trygga i bilen...

Väl inne på polisstationen fick jag låna telefonen och ringa upp sos igen,och Marielle fanns kvar ! Med lugn och trygg röst förklarade hon nu att dom skulle boka hotelrum till mig och hundarna,bilen och transporten skulle en bogseringsfirma hämta däcket skulle bytas och transporten skulle stå väl skyddad i ett garage.Men i min värld ville jag åka vidare redan samma kväll,och jag åberopar då vad försäkringen lovar,att hjälp och och åtgärdan ska ske inom en timme!

Mariella svarar då lugnt och sansat, det gäller i Sverige, nu är du i Spanien....Ta det lugnt,det kommer fixa sig med allt.Hon hade även kontaktat mitt försäkringsbolag, jag hade tecknat en specialförsäkring innan jag åkte,som täckte mycket ,så jag skulle inte behöva oroa mig över det ekonomiska....

Ok,jag förstod att jag fick lägga min surprise hemkomst på hyllan,jag fick i stället ringa hem och berätta att jag stod på polisstationen i Barcelona och hade blivit rånad på typ "ALLT"....Det blev ju i och för sig ochså en slags överraskning...

Jag fick fylla i en polisanmälan och sedan blev det en väldig väntan på ett hotelrum,poliserna som eskorterade mig från macken var ute på nya uppdrag,så jag fick hålla tillgodo med "kontorspoliserna" som till en början var mycket trevliga,typ:Mi casa es tu casa..ingen av dem kunde knappt någon Engelska,så jag pratade på med den Spanskan jag lärt mig,tills då Polischefen kommer och säger att han pratar Engelska perfecto,ok superbra! Jag måste låna telefonen många gånger,för nu har Mariella slutat sitt pass,och det tar ett tag innan jag får tag på den personen som tagit över efter henne,och jag undrar förstås över var jag ska sova,stölden hände ca klockan 20:00,var på polisstationen 21:00, när klockan är 23:00 får jag meddelande om att bärgningsbilen är på väg,jag måste då hämta ut hundarna och packning ur bilen,fortfarande inget besked om något hotel... när bärgningsgubbarna kommer tar jag först ut 3 stora kassar med hundmat och vad som behövs,jag bär in dem på stationen och frågar om jag kan få ställa dem i närheten av disken,eftersom det är svårt att samtidigt rasta hundarna med allt detta, MEN då förstår ni ,då har dom snälla poliserna plötsligt blivit Mr,Hyde,NEJ, dom kan verkligen inte ansvara för mina kassar,och inte heller ställa dem innanför disken 15 min,och det är verkligen ingen avställningsplats,och den Engelskspråkiga chefen kan helt plötsligt bara Spanska...vilket jag då påpekar med, What happends with your very good English?? och kände hur jag höjde mina ögonbrybryn och spännde blicken i hans ögon....Tack&lov att jag stannade med det,vet ju aldrig om jag annars hade fått en cell i stället för ett hotelrum...

Jag samlar i hop mitt bagage lite dramatiskt, och tar med dom ut tillbaka och hämtar ut hundarna ur bilen.ja det gick ju ochså 2 förrvirrade hundar,3 stora kassar och en trött matte och nu äntligen väljer dom att kissa !

Jag sätter sedan fast dem utanför polisstationen ,går in igen och får låna telefonen och ringer och frågar vad det är som är så problematiskt att fixa fram ett hotelrum?? Jo men precis då hade dom hittat ett,och en Taxi var på väg....ok går ut och väntar...efter ytterligare 30 min har ingen bil dykt upp, in och ringer igen....Jo ,NU ska den precis ha åkt..efter ytterligare 15 min dyker den äntligen upp,då har jag och hundarna stått ute i kylan i över 1 timme.

Klockan 02:00 är vi då äntligen på plats på ett hotel,även det mitt i stan,frågar i receptionen efter något lämpligt ställe att rasta hundarna,och får vägen förklarad till en park i närheten.Barcelona by night,är inget jag rekommenderar med eller utan hundar...tycker jag ser skumma typer i varje gathörn, och det känns skönt att komma tillbaka till hotellet,jag beställer en kopp varm choklad,som senare levereras till rummet och då hade dom även tagit med 2 varma croissenter....smakade ljuvligt.

Innan jag somnade tänkte jag på, att troligtvis så skar motorcykelmannen sönder däcket redan vid trafikljuset,och att det var det han pekade på ,att jag skulle haft punktering,och jag tackar alla mina änglar att jag inte körde efter honom,då troligen in på någon bakgata,och vad som kunde ha hänt där vill jag inte ens tänka på...har i efterhand fått reda på att detta är mycket vanligt tillvägagångssätt,och ibland tvingar dom ut människorna ur bilen ,kör i väg och tar vad dom vill ha och dumpar bilen någonstans..och då tänker ju jag förstås om detta hade skett,på mina vovvar som satt längst bak och inte syndes..

Vi somnade ganska snabbt alla 3, rummet var ganska litet med 2 enkelsängar stående nära varandra,vid ca 04.30 vaknar jag av att Petter som ligger i min säng, morrar och skäller, när jag tittar upp skriker jag rätt ut, bredvid min säng står en troligtvis kvinna med långa ben i typiska 70-tals byxor,vida ben ,hög midja med skärp och tajt tröja, jag ser bara upp till midjan,först så tror jag att det är en fysisk person som står där,men förstår snabbt att det är "något annat"....jag orkar inte bry mig utan säger till Petter att det är lugnt,vänder på mig och somnar om lika fort som jag blev väckt...

Vet att jag hann tänka: Man får inte mer än vad man klarar av....och det var ännu inte slut ... 

 

Tack för att ni läser/Marie <3

 

 

 

 

J

 

22 Mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)