Dubbeltrubbel....

Vi rullade in i Valencia vid 20.30 tiden,alltså i god tid innan färjeavgången kl 23,nu var det bara den tomma hästtransporten som skulle lämnas av vid ett stall i närheten.... Nu var det bara så att chauffören inte hittade vägen,utan åkte hit och dit,fram och tillbaka, ibland tillbaka mot Barcelona,och rätt som det var upp på några avfarter på småvägar...och våran bensin började ta slut..helt plötsligt finns ingen telsfonkontakt med transportörerna i lastbilen framför,får till slut köra upp jämsides och göra tecken till chauffören, typ "vad händer" "Behöver tanka" !!

Till slut hamnar vi dock på en mack,som visar sig ligga i närheten av det eftersökta stallet!!! Den tomma transporten blir leverad och kl 21.40 börjar vi åka mot hamnen,som AnneLi har sett skyltat till efter vägen,hon ger tillochmed ena chauffören en lapp som hon skrivit vad det står på skylten! Dom kör fortfarnde först och börjar med att ta fel avfart,så vi är på väg mot Barcelona igen...vänder dock,och vi är på rätt väg, när skylten med "Puerto" dyker upp blinkar dom inte...så jag blinkar så mkt jag kan med helljuset och tutar för att få dem uppmärksamma att dom SKA svänga....MEN dom åker förbi !! Vi försöker ringa igen,men kommer inte fram...tusen tankar i huvudet dyker upp,vet dom någon närmre väg till hamnen? Vet dom var dom ska?

Lastbilen dundrar på mot Alicante, Valencia och havet försvinner mer och mer,när klockan är 22.15 får jag tag på ägaren till transportföretaget ,som är hemma i Sverige, jag förklarar situationen,att vi får ingen kontakt med dem och att vi nu är 4 mil utanför Valencia!! Han får på något sätt kontakt med chauffören,och undrar vad han håller på med...han fortsätter att köra i samma tempo,och jag ser en ny vägtull komma, där fick jag äntligen stopp på lastbilen,frågade vad tusan dom höll på med?? Chauffören säger då bara, vänd om och KÖR,KÖR , så hinner vi kanske...klockan var då 22.30...kl 22:00 skulle vi ha checkat in..

Efter typ en vansinneskörning tillbaka till Valencia,och ner till hamnen, som visade sig ha hur många kajer som helst...jag backade på avfarter..körde för fort på området,och fick mig en åthutning av Guarda Civil...vilket jag är tacksam för att det inte blev mer...

Till slut åker en snäll polis före och visar vägen till rätt terminal det är bara det att när vi kommer fram är klockan 23.11....

Nu hör det ju till saken att jag brukar alltid vara ute i sista sekunden ,men jag har ALDRIG missat något färdmedel,som jag vet inte väntar.. kände paiken krypa i ryggraden, vad gör vi nu...med hästarna? När går nästa färja? Hur får jag tag på inblandade personer på Mallorca,som skulle möta upp i morgon bitti med vägbeskrivning till huset, höleverans,snickare till vindskyddet m.m Alltså,det kan inträffa "giltiga" skäl till att missa en avgång, typ trafikolyckor,hästar som är svårlastade,punktering,snöstorm m.m.

Men att som yrkeschaufför inte veta var man ska köra,trots vägbeskrivning från oss... det är oförsvarbart....vilket jag också talade om !! Ler nu,när jag tänker på AnneLi när hon sa: Bli inte så arg nu,Marie...När ena chauffören kom fram till våran bil i hamnen.. Jag var faktiskt rosenrasande...lyckades dock med något sträv ton,meddela det jag tyckte..

Fick ingen annan förklaring än att dom hade satt sin GPS på Palma....att vi hade talat om för dom var vi skulle svänga av verkade inte existera...???

Jag frågar förstås hur dom har tänkt sig denna natt,då har den ena chauffören tagit reda på att nästa färja går klockan 08:00 nästa morgon,och eftersom nu klockan nästan var midnatt så var det då bara att sova i bilen i Valencias hamn...kändes ju tryggt... dessutom måste ju rutorna vara neddragna en bit så hundarna får luft...och bredvid havet, vad finns där, jo Mosqitos...som ÄLSKAR mitt blod...försökte dra täcket överhuvudet och hoppas på att morgonen snart skulle komma och att vi skulle slippa bli rånade....

30 Jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)