Första årets planering

Våren 2013,hade jag kommit fram till ett beslut att jag ville köpa en finca (gård) på Mallorca,lämna Sverige för gott,så i April åkte jag och min vän/kollega AnneLi, 4 dgr till Mallorca för att titta på ett antal utvalda gårdar.

Vi blev upphämtade av olika mäklare vid hotellet varje morgon och tillbringade många timmar med att besöka olika ställen,otroliga var att alla husen vi tittade på hade sin egen charm,och varje ställe vi blev visade så tyckte vi att just det huset var underbart och såg alla möjligheter till att kunna fixa till det så det skulle passa den verksamheten vi tänkt oss....LER,när jag tänker på vår iver,energi och alla möjliga och omöjliga ideér som dök upp i våra huvuden..

En fantastisk 200 årig finca i Perreres fångade dock våra hjärtan på ett mycket speciellt sätt...makalöst stort vackert hus, med vinklar o vrår,innegård,terasser,vinkällare m.m Dessvärre fans ingen värme, inte ens en kamin,och kunde kännas lite stort och öde, när jag tänkte på att det kommer en höst och vinter även på Mallorca,så det kändes lite så där,att evu.bo där helt själv.

Resan resulterade i alla fall att jag bestämmde mig för ett vackert lantställe i Binissalem, med en stor olivodling som vi genast började planera vad vi skulle tillverka förutom enbart oljan: Olivtvål,massageolja,läderfett,kroppsolja...:) Det fanns även stall,ridbana och plats för andra aktiviteter,det hade stått tomt ett tag så en hel del röjning skulle dock behövas!

Åkte hem full av iver o energi,anlitade en mäklare som la ut våran hästgård till försäljning,kontaktade banker om utomlandslån etc. Våran gård som ligger utomordentligt perfekt till,centralt men ändå för sig själv,,trodde jag skulle säljas ganska så fort,det var bara det att av dom 4 spekulanterna som kom,hade en av dem 2 st ponnier,dom andra hade inga djur alls,och heller inga ideér vad dom skulle ha vår gård till, den är ganska stor med plats för 18 hästar,longervolt,ridbana,stort hus, affär på gården,samt en Åretrunt stuga ...

För att kunna köpa ett nytt boende,så krävs det tyvärr pengar,och när den mörka hösten kom krypande,kände jag mig ganska så besegrad av motgångar av mina planer.

I november månad var jag och mina döttrar på ett besök hos mina släktingar i ST:Skedvi,så säger min farbrors fru Agnetha: varför hyr du inte något till att börja med? Jag har hela tiden tänkt att jag vill köpa för att det ska vara mitt eget,och inte velat lyssna på om någon fört hyra på tal.

Sen säger kloka Agnetha något som fick mig att tänka till,: Om du hyr så binder du ju inte upp ditt liv på ett ställe,då är du ju fri att göra som du vill,du kanske hittar något annat som är bättre,och då inte sitter fast i något som kanske är svårt att bli av med....

Och på den vägen är det...tack Agnetha !!

22 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)