Holland,Vackra Amsterdam,Frankrike....

Efter 4 timmars sömn,var det dags igen..hundarna rastade,frukost till folk o fä,dagens rutt skulle gå till Holland,ca 70 mil framför oss...Peace of cake.. AnneLi och jag hade bästa provianteringen i bilen,allt från smörgåsar,proteinbars,nötter,chips,ostbågar,riskakor,räkost,fruktkolor,Marabous chokladkakor,sist men inte minst KexChoklad,som borde ingå i kostcirkeln...och massor av mineralvatten o festis!!

Vägen till Holland gick strålande bra,och utan fadäser så rullade vi in vid 17.30 tiden till ett stort handelsstall som låg "mitt i stan",påminde mig lite om ett koncentrationsläger,allt var perfekt skött,med kasernliknande stallbyggnader.

Hästarna såg lite frågande ut när dom blev urlastade och fick komma in i varsin box och få röra på sig lite,mycket för dom att kolla på,nya av o pålastningar dygnet runt.

vi tog en sväng i "stan",hittade ett litet fält där hundarna fick springa lite lösa, köpte varsin kycklingkebab,när klockan blivit 21.30,hade vi gjort oss sovfärdiga i bilen,tro det eller ej,tvärsomnade och vaknade nästa morgon 08.00 Iochsigförsig inte så konstigt,då sömnen varit 8 timmar på 2 dygn,och skarp koncentration på bilkörning och all trafik...

Nu var det torsdagen den 29 Maj,och det var nog tur att sömnen varit lång o god, 126 mil stod på körschemat...naturligtvis med pauser för rastning av hundarna och vattning av hästarna.

vi körde igenom Amsterdams stad, så himla mysiga hus, såg lite tecknat ut,som typ blyertsfärgade hus,speciell känsla,otroliga backar,stackars bilen fick jobba med sin tunga last...

Hästtransporten hade nu,efter ha lämnat av 2 hästar i Holland,en tom trailer,som chauffören fick en smart idé att byta kärra,så dom tog nu min full lastade kärra,och jag fick den tomma att dra....vilken skillnad!!!

Otroligt,vad man kan anpassa sig efter läget, normalt tycker jag att 30 mil till Orsa är långt...helt plötsligt pratar AnneLi och jag om typ "bara" halva vägen kvar."bara" 63 mil kvar till Frankrike och Montpellier.

Nu började dom omtalade vägtullarna göra sig påminda,väldigt ofta och väldigt dyra att passera,för att inte tala om bensinen och alla färjor...hade blivit många Ryan Air resor....:)

Sent på kvällen är vi dock i Montpellier,nu hittar dock inte chauffören till nattens övernattingsstall,plötsligt stannar dom mitt i en rondell, vi är ju också tvungna att stanna bakom dom,plötsligt kommer en STOR långtradare väldigt nära våran bil..AnneLi trycker blixtsnabbt på varningsblinkersen,och långtradaren typ "slinker" förbi med en vråltjut på tutan!! Tack igen Änglar&Unviversum !

Vi gör våra chaufförer framför oss uppmärksamma att dom har parkerat i en rondell och kan äntligen åka därifrån,för att parkera på ett lämpligare ställe... Dom får ringa efter vägbeskrivning som kommer och hämtar oss,bensin mätaren har återigen åkt ner på reserven,men våra "vägvisare" lugnar oss med att det är bara en liten bit till nattens stall.... umm precis...tänk så olika man uppfattar saker&ting...

27 Jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)