Home sweet Home....

Tänk vad tiden går fort....jag har redan varit hemma här i Sverige,Örebro i över en månad !

För er som inte vet, så har jag alltså lämnat min lilla fina 300-åriga finca i Inca och Mallorca,i alla fall för den här gången,återvända kommer jag att göra många gånger inte bara för Öns skull, utan ochså för att hälsa på alla fina vänner jag fått förmånen att lära känna,att bo permanent där igen kan jag mycket väl tänka mig,men i så fall senare i livet.

När jag,hästarna och hundarna åkte förra året i slutet av Maj till en gård på Mallorca jag bara sett på bild så försökte jag nollställa mig så mycket som möjligt inför vilka beslut jag skulle komma att ta angående att bosätta mig permanent eller flytta tillbaka hem till Sverige, många sa till mig att dom trodde att jag aldrig skulle komma tillbaka,jag hade verkligen ingen aning om hur det skulle bli och lyckades nollställa mig så pass mycket så att jag inte påverkade mig själv.

Tiden där själv med mina djur har varit SÅ lärorik på så många olika sätt,jag är så tacksam över allt jag lärt mig,ser saker i annat perspektiv,fått uppleva saker av både yttre och inre karaktär,tänjt ytterligare gränser för mig själv genom en massa nya utmaningar.

Att ha fått bott i "verkligheten" på denna vackra Ö och få ha levt ett liv så annorlunda mot i Sverige är något som jag ska försöka förvalta, ta lärdom av och eftersträva att behålla den något enklare livsstilen som det inneburit.

Jag kan tala om att valet som jag till slut gjorde var inte lätt,i början och hela hösten fick jag nästan ångest av att tänka på att evu lämna min lilla finca,vilket jag trivdes så bra,kändes som mitt eget eftersom jag inrett den med mina egna möbler,porslin, prydnadssaker m.m och när jag gav hästarna sitt natthö under en stjärnklar himmel,ofta med månen lysande kändes det helt magiskt,som om jag var i paradiset....

Oktober,November och December var underbara månader, mestadels fint väder,några regn och blåsdagar lite då och då,dock blir det ochså lugnare och lugnare på Mallorca med allt vad det innebär,och jag kände mer och mer att min kreativa sida fick för lite näring,jag mår som bäst när jag har nya projekt på gång,när jag känner energin flöda,och längre perioder utan det ,tror jag inte är nyttigt för mig !

Min längtan efter mina nära, kära och resterande djur hemma,har ju varit stor hela tiden vilket jag kämpat mig i genom och "lärt" mig leva med,men tanken blev en dag väldigt tydlig, människor finns inte i all evighet och jag kände att jag vill inte missa mer tid med dom som står mig nära,och Mallorca finns kvar.

Jag har förstått att jag hade tur med både huset och en snäll hyresvärd,fukten som jag blivit varnad för märktes inte av mycket i huset,mer att "ordspråket" kallare inne än utomhus stämde perfekt.I slutet av Oktober började jag att elda i en av kaminerna enbart på kvällarna och då var det bara mysigt...sen någon månad senare,inte lika mysigt och ganska så arbetsamt att hålla värmen i huset,fick även en gaskamin att kompletera med,men skulle jag bort någon kväll var jag tvungen att ta med hundarna,dom var då i bilen,varmare än i huset...

Hästarna hade ju sitt "utestall" med mycket halm och fri tillgång på hö ,men när regnet och stormarna blev ihärdiga var det inte så kul för dom att klafsa runt i leran,och typ omöjligt att rida.Jag saknade ochså tillgången att rida på "riktigt",träna hoppning och markarbete,vi var ju till en ridanläggning några gånger,men tyvärr svårt att få någon riktig kontunitet då jag alltid var beroende av att någon mer var med då jag transporterade båda hästarna.Å andra sidan är jag så tacksam över att få ha upplevt ridturerna på små smala bergsvägar med fantastisk utsikt,och vilken miljöträning hästarna har fått!!

Jag upplevde det dock inte optimalt för djuren utifrån mitt sätt att se det,sommaren var grymt varm,små läskiga flugor som bits,speciellt fanns dom vid analöppningen på hästarna,konstiga helikopterlikande insekter som jagade dom,styngfluganslarver på benen. Camomillthe i sprayflaska hjälpte någorlunda mot flugorna.Jag vet ialla fall nu,ska jag ha hästar på Mallorca så ska jag ha ett mycket välisolerat stall som stänger värmen ute ,så dom kan få stå inne under dom varmaste timmarna,samt under regniga vintermånader,och en bra ridbana! Och bo så,eller ha dom inackorderade kostar mycket pengar...

Hundarna hade det svalt och skönt i stenhuset,dock blev dom invaderade av löss,vilket visade sig efter div medikamenter att det enda som hjälpte var en tablett som heter Comfortis,som gör att PH värdet förändras som gör att lössen inte gillar det.

Sen är ett specialhalsband mot fästingar och den mycket farliga Sandflugan obligatoriskt,inte heller så billigt,comfortisen kostade ca 500kr för bäda hundarna/mån, halsbanden ca 500kr för en säsong. I januari toppade vovvsingarna med en liten öronskabb a 800kr....

Som tur var levde jag i alla fall billigt,min inköpslista kostade mig ca 1000kr/mån,äta middag ute från ca 80-150kr inkl.vin och gratis inträde till klubbar ody.Bensinen lika dyr som här! Jag känner mig fullkomligt nöjd med min tid på Mallorca,jag har jobbat som Nanny,haft coachklienter,husgäster,sålt SussiLi kläder,smycken, även har en del ridkläder från stallstugan sålts på Ön.

När jag väl bestämde mig för att åka hem var beslutet inte svårt, jag rejält uttråkad och hade bestämt mig för att ensam köra hem genom Europa,inte tala om för någon att jag skulle komma,utan hade planerat att glida ner på gården hemma en Lördageftermiddag,när jag visste att "alla" skulle vara hemma.....

Men oj vad jag bedrog mig, det var jag som blev rejält överraskad,och inte på något trevligt sätt....om det kommer jag att berätta i kommande blogginlägg.....så mycket sjuka grejor... ni som inte läst om resan TILL Mallorca,kan jag råda er att göra det först innan ni läser hemresan...

Tack för att ni läser <3 /Marie

15 Mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)