Jakten på den perfekta fincan...

Efter att ha bestämt mig att nu hyra istället för att köpa,så började ett metodiskt,tidskrävande sökande på alla miljoner olika sighter,mäklare o annonseringar som finns på Mallorca. Här i Sverige så har ju en mäklare ensamrätt på det objekt som han fått i uppdrag att sälja eller hyra ut. I Spanien kan ett och samma objekt finnas hos hur många mäklare som helst...ofta till olika priser eller hyror...alltså har igentligen ingen av dessa mäklare någon aning om det är på gång att bli uthyrt eller sålt,vilket jag fick bittert erfara!

Efter att ha finkammat alla finca objekt,som sulle passa mina önskemål,så fanns plötsligt det ultimata: Ett 200 år gammal gård, med bjälkar i taket, stenklädda väggar,flera kaminer,renoverat,gamla mysiga uthus och en gästcasita, samt massor av mark till hästar o hundar. Hyran var förståss lite i överkant men AnneLi och jag trodde helt klart att det skulle fixa sig med kurser av oss och av andra aktörer som hyrde in sig! Dessutom har ju jag mitt babynursingjobb som stomme,så allt kändes toppen,så det var med optimistisk tillförsikt vi bokade flyg för att i princip åka ner och skriva kontrakt.

3 dagar innan vi ska åka får jag ett mail från en beklagande mäklare som talar om att dom nyss pratat med ägaren,som meddelande att den precis blivit uthyrd via en annan firma...

Oj, vad besviken jag blev,luften gick ur,alla planeringar,hade ju möblerat och sett hur hästarna skulle gå i hagen haft hela bilden klar i huvudet..

I såna här fall är jag glad över att ha min mentala träning, NLP att tillgå,att faktiskt på ett snabbt sätt lyckas radera och ändra sinnestillståndet till att fortsätta framåt,..och det är precis vad jag gjorde!

23 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)