Mallorca resa 1 April.

1:a April är startdatum för Ryan airs flyg,så på den premiär flygningen fanns då jag och AnneLi på väg att titta på några nya ställen som jag hittat i sista sekunden, var av en finca i Algaida som verkligen fick mitt hjärta att dunka lite x-tra. Mäklaren till denna var en tvätt äkta Spanjor utan ett ord av kunskap av det Engelska språket...som tur är,har jag flera underbara Svenska vänner ,som har bott på Mallorca i ca 25 år och frammåt,och naturligtvis pratar detta vackra språk flytande,Marie o Eva-Lena,mötte upp och var med på visningar under den första dagen.

Fincan VAR fantastisk,gammalt stenhus på 3 våningar,med vinklar och vrår,terasser lite här och var,samt grottliknande uthus, en stor pool med havsvatten.... Vägen dit var mindre mysig, ca 3 km på en smal "traktorväg"hålig o skumpig,låg dessutom "mitt i skogen", marken som hörde till hade passat utmärkt till hästar,men ägarens får gick på dom ägorna. Jag skulle dock få en liten bit mark en bit bort från huset,men det kändes inte som ett bra alternativ för mina hästar,och hundarna skulle troligtvis gilla att jaga fåren...

Dessutom tänkte jag på hur det skulle kännas när jag ska bo där alldeles själv,hösten och mörkret kommer ju även på Mallis,kanske skulle vara krångligt att ta sig till och från,även för evu, vänner som vill hälsa på.

Vi tittade även på 2 andra ställen,men inget som sa "klick",på kvällen vid middagen summersde vi i hop dagens intryck,och kunde tyvärr konstantera, att vi är nog tillbaka på ruta 1. Senare på kvällen får jag dock ett sms från en mäklarfirma jag kontakt innan vi åkte för information om vad jag sökte,vilket fall som helst hade dom 4 alternativ,som vi bokade tid för näst kommande dag,och någotså när hoppfulla igen somnade vi som stockar !

Det blev ett rundåkande hela dagen,ett av ställena hade vi redan tittat på förra året,ett annat var fantastiskt fint på utsidan,men otroligt tokigt planerat invändigt. Dom 2 sista husen var dock ganska bra alternativ...inga gamla fincor,men fyllde ändå det vi sökte,det ena var ett designer stylat Ibiza hus,det andra en stor gård typ Chateleu.

Vid kvällens middag blev det plus o minus systemet för att försöka komma fram till ett beslut... Efter en otroligt jämnt avvägande segrade Ibiza huset,mäklaren kontaktade ägaren och kontraktet skulle skickas till mig i Sverige.

Flygresan hem kändes hoppfull,vi planerade,räknade och gjorde planer för framtiden,3,5 timmar ordagrant flög fram. Nu var det bara lite praktiska saker hemma i Sverige som skulle fixas och inom 2 veckor skulle jag vara på väg....trodde jag då...

13 Jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)