On the road...

AnneLi kom på morgonen ,och vi lastade dom sista grejorna kände mig superstressad,hästtransporten skule komma vid 10.30 tiden,men var försenade och ringde och sa en ny tid ca 13:00,Sååå skönt det kan vara i bland med förseningar....hästarna fick gå längre i hagen och jag kunde checka av allt i lugn o ro. Vi bjöd "gubbarna" på en rejäl fika innan avgång så magarna var laddade för långfärd. Tisdagen den 27 Maj,Kl 14.30, var hästar,hundar och folk på sina platser och caravanen kunde börja rulla.

Rutten skulle gå via Helsingör,Danmark,Tyskland,Holland,Frankrike,Spanien,och slutligen ta färjan från Valencia,för att anlända till Mallorca Lördagmorgon 31 Maj.

Det rullade på bra,Petter (Cockerspanieln) var dock fullständigt galen på färjan över till Danmark och vid alla rastningar... På natten på väg genom Danmark på väg till Puttgardfärjan till Tyskland,fick Rav 4an plötsligt dåligt med bensin,tänkte väl att på en sån här stor väg , finnns det väl mackar överallt....GLÖM !! under ca 10 mil fanns det inte en enda Mack, det var kolmörkt och storm,jag bad till Universum och alla mina skyddsänglar att hjälpa oss,och som ett under rullade vi troligtvis på bensinångorna in på Färjekajen ! Glad såg jag även en Mack,som dock var omöjlig att köra in på,så med risk att blåsa bort fick jag springa dit och tanka i en reservdunk,så vi åtminstone tog oss ombord på färjan.

Färjan över till tyskland tar bara en timme,vilket vi var glada för,vi var kvar på bildäck,alla stora lastbilar skakade o vinglade hit o dit, slog och dunkade och flera bilar fick sitt larm aktiverat. Vi stog parkerade efter hästlastbilen,och jag förstår inte hur hästarna kunde hålla sig så lugna i den miljön..

På Tysk mark uppsöktes första bästa mack och det kändes skönt att fylla på full tank..vilket skulle komma att göras mååånga gånger till..

klockan 04:00 stannade vi bredvid något mat/mack ställe för att sova några timmar,AnneLi och jag fällde ner sätena,la oss till rätta med duntäcken o kuddar,hundarna snusade gott i kombidelen,hästarna åt och drack som dom skulle, så där slumrade vi in med stormen vinande utanför bilfönstren...

24 Jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)